I dag har jeg været hjemme med en syg pige. Hun var dog noget frisk, efter hun havde sovet det meste af søndagen væk og sovet til kl. 9 i morges. Skønt at sove længe :-)
I dag skulle aftensmaden være let, for jeg gad ikke lave noget... Man bliver så doven af, at gå hjemme hele dagen lang. Så derfor: Risengrød!
Vi har altid Pama grødris stående i skabet, og kanel ligeledes. Der skulle derfor kun købes 2 liter sødmælk.
Opskriften findes på æsken, men den kommer alligevel lige her:
Der er aldrig nok med 1 liter mælk til os 2 voksne og 1 barn, der er glad for risengrød, så jeg laver det på 1½ liter mælk:
Knap 3½ dl grødris koges op i knap 4 dl vand, helst i en tykbundet gryde. 1½ liter mælk tilsættes, og det bringes i kog under omrøring. Så snart det koger, skrues straks ned på lavt blus, og der skal røres i ca. 5 minutter, til gryden ikke længere koger. Herefter lægges låg på, og der skal blot røres cirka hvet 5-6 minut til grøden er færdig. Smages til med salt. (Det glemmer jeg altid, og det smager fint uden)
Serveres med smørklat og kanelsukker, samt hvidtøl :-D
Ingen kommentarer:
Send en kommentar