torsdag den 27. januar 2011

I må gerne misunde os...

...vi har nemlig fået tarteletter med høns i asparges, i dag! Eller egentlig var det kylling i asparges, meen pyt, det er da næsten det samme. Absolut en af favoritterne herhjemme :-)


Det var ellers rigtig sjovt at stå med en meget vrøvlet, sur og grædende pige det meste af eftermiddagen, mens man skulle jonglere med kogende sauce, en kogt kylling, der skulle pilles, og en unge, der skulle bades. Ikke engang to sæt hænder var nok! Men vi klarede den da uden stress :-)


Tarteletter med høns (kylling) i asparges:
En hel kylling - ca 1200 gr.
1 løg
Evt. suppeurter, f.eks. porrer, gulerødder, selleri.


50 gr. magarine
Ca 1 dl. hvedemel
2 dåser asparges i bidder
Salt + peber.


Tarteletskaller


Kyllingen renses og lægges i en gryde sammen med evt. suppeurter. Den dækkes med vand, og bringes i kog. Den skal koge en lille time. Husk at fjerne skum en gang imellem!


Når kyllingen er færdig, lægges den til afkøling, hvorefter kødet pilles af skroget. Suppevandet hældes i en egnet beholder (sies evt.) og gryden sættes på varmen igen. Magarinen smeltes, og melet røres i. Der skal så meget mel i, at det er en tyk smuldret grød. Vandet fra aspargesene tilsættes, og der røres godt. Lidt efter lidt tilsættes suppevandet, mens der røres. Saucen bringes i kog - kan evt. jævnes med maizena. Den skal være godt tyk. Smages til med salt + peber. Til sidst tilsættes asparges (evt. kun den ene dåse!) samt kyllingekødet, og retten varmes igennem.


Skallerne lunes i ovnen, og så er der serveret:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar