tirsdag den 25. januar 2011

Fuldkornspølsehorn

Selvom bloggen primært skal handle om aftensmad, tænkte jeg I lige skulle se hvad jeg har fordrevet tiden med her til aften:
50 gr. gær
2,5 dl lunkent vand
1 sjat olie
2 tsk. sukker
1 tsk. salt
350 gr. hvedemel
150 gr. fuldkornshvedemel
8 pølser - skæres i halve.


Gæren røres ud i vandet, olie, sukker og salt tilsættes. Melet blandes, og tilsættes lidt efter lidt. Dejen æltes godt - skal være let klistret. Sættes til hævning på en radiator eller et andet lunt sted cirka 30 minutter.


Dejen deles i to, og hver del rulles ud til ca 25 x 25 cm. Der skæres en stjerne, så det bliver 8 trekanter. Pølsen placeres på den brede ende, og hornet rulles sammen.


Lad hornene hæve tildækket yderligere 30 minutter. Efterfølgende pensles hornene med vand, og de bages midt i en forvarmet ovn i cirka 15 minutter - ved 200 grader.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar